Ten miles Antwerpen

Om met de deur in huis te vallen … GEEN supertijd door het té warme weer 😦

Met een zes tal collega’s, Aldi-team, waren we om 14u30 vertrokken voor de ten miles. Ja, het was al de hele week warm (24-26°C) en vandaag was het ook zo 😦 Dus het doel was … uitlopen, genieten van de loop én luisteren naar mijn lichaam!! We zaten gelukkig in wave 1 , vertrek om 14u30). Dus moesten we niet te lang wachten. Na een goeie 6km was er de eerste bevoorrading … gelukkig!!! Eindelijk water!!! Dat deed deugd. Tot dan toe ging alles nog (redelijk) vlotjes. Bij de tweede bevoorrading (aan de haven, net voor de Meir) ging het al wat moeilijk voor mij. En voor enkele andere lopers ook, veel langs de kant zien liggen. Dus heb ik me bewust af en toe genomen om te wandelen. Maar dan speelde het in mijn hoofd om te stoppen, de tram te nemen en naar de finish te gaan. Maar die ene politieman zei tegen me “het is maar 4km meer. Zal het écht niet meer gaan?” … Baja zeker ??!!?? Bij de derde bevoorrading was het water (gelukkig) koel. En ik denk dat ik daar mijn tweede adam gevonden heb. Misschien wat laat, maar in mijn koppeke deed het toch wel iets. De waaslandtunnel in en daarna waren we aan de finish … GELUKKIG. Na wat depri in mijn hoofd (opgeven, niet opgeven, opgeven, …) zijn we na 1u59’03” over de meet gegaan. Ik zeg het jullie GEEN supertijd. Maar ik wilde niet dat er iemand van het rode kruis moest helpen !

Het was een zware wedstrijd door de warme temperaturen, niet door het parcours. Maar toch heel tevreden dat ik doorgezet heb. En daar ben ik trots op. Die tijd … pfff 😉

antwerp 2018

Enkele gegevens :

 Start 14:42:33
5 Miles – 8.05km 16364
Deelnemers: 23454
54:52
Ingang Waaslandtunnel 18163
Deelnemers: 22672
1:38:02
Uitgang Waaslandtunnel 18800
Deelnemers: 23027
1:52:36
Finish 18837
Deelnemers: 23054
1:59:03

Ik ben er nog

Hallo iedereen,

ja ik leef nog. Sorry voor diegene die mijn blog volgen. De laatste tijd heb ik geen energie meer in mijn blog gestoken. Hoe dat komt? Ik weet het niet? Maar ik ga proberen om iedere maand een update te geven …

De laatste weken concentreer ik me op mijn volgende doelstelling, over twee weken eigenlijk al, nl de ten Miles van Antwerpen. Die ga ik lopen samen met enkele collega’s. Tot nu toe gaat het prima. Af en toe een knie die eens tegenpruttelt, maar daar ga ik deze week eens voor langs bij de sportarts. Vragen of hij mij eens een gelspuit wil geven 😉

Voor de rest … we wonen al een jaartje in ons nieuw huis … zo snel gaat de tijd!

Tot de volgende …

6tag_280218-170050

2018

Wij wensen jullie een jaar, een topper, een knaller
Een dagelijkse knuffel, een zee van geluk
Niet te vergeten, een zuiver geweten
Een jaar vol vertrouwen en een vleug romantiek
Uniek in je leven, een jaar om te zweven
Een jaar zoals niemand er ooit één verwacht.

Midwinternacht run Gent

Ik blijf 3X/week lopen, al zijn het natuurlijk GEEN lange afstanden meer zoals de vorige jaren (knie problemen). Maar ik loop graag en de gezondheid gaat voor, dus doseren :-D.

Zoals vorig jaar stond ik dit jaar ook aan de start van de midwinternachtrun te Gent met collega’s. De start was dit jaar op Dok Noord en niet op de Vrijdagsmarkt. Ik moet zeggen … beter qua locatie en organisatie … dikke duim!!!

Ik stond aan de start met collega Doris en Els voor de 10km, onze directeur liep de 5km. De 5km startte om 20u10 en wij een uurtje later. Het was frrrisjes, maar toch hebben wij de start van de 5km gezien … we moesten toch onze directeur veel succes wensen hé! Nadat de lopers van 5km vertrokken waren, verwarmden wij ons nog een beetje in de kleedkamers.

Ik had beloofd om bij Doris te blijven, zoals vorig jaar. We starten op ons gemak, niet “over”lopen door de vele lopers … sommigen haal je toch na enkele kilometers in 😉 Het waren twee ronden. Waar we juist liepen … check de website maar (http://www.midwinternachtrun.be), ik ken Gent niet. Nog een geluk dat Doris van Gent is en dat zij dan mijn privé gids is :-D. Doris haar tempo ligt iets lager dan het mijne, maar dat deert me niet. Zo kon ik genieten van de wedstrijd, de omgeving … Gent by night. We liepen met een constante, en dat was ook leuk. Na twee ronden en 10km in de benen liepen we over de finish met een tijd van 1u14’05”. We voelden ons beiden goed en gelukkig na de finish.

En nu trainen we verder … om proberen volgend jaar mee te lopen met de collega’s voor de Ten Miles in Antwerpen …

Update Donkmeerloop

Sorry voor de late update van mijn Donkmeerloop …

De start was op de parking van de Festivalhal (Berlare), daarna liepen we de weg op naar het Donkmeer. Om via de Eendenkooi naar de Nieuwdonk te lopen. Daar een volledige ronde te lopen om dan opnieuw in de Eendenkooi te gaan en zo over het bruggetje terug naar de Festivalhal te lopen. Zo twee ronden. De tour was anders, in de omgekeerde richting dan vorig jaar. En ik moet jullie dan wel zeggen … beter, anders, leuker maar ook lastiger. Want nu moesten we bergop lopen in de Nieuwdonk. Maar het ging. Het weer viel heel goed mee … geen regen of wind maar zon 😀

Ik heb van begin tot einde gewoon gelopen, mijn tempo, niet constant naar mijn horloge gekeken. Dus was ik héél tevreden als ik over de finish kwam … 12km met een gemiddelde van 9.9km/u, dus 1u12’04”. Ik was de 250ste van de 387 lopers … goed hé!!! Enne … geen last aan de knie … SUPER!!

We gaan er voor!

Om de conditie op peil te houden en de knieën wat te sparen, loop ik 2 à 3 keer per week en 1 keer per week op de rollen (of op de weg als het mooi weer is 😉 ). Maar als ik blijf lopen, moet ik wel een doel hebben … of ik stop met lopen! Dus heb ik in de buurt een “doel” gevonden, nl de Donkmeerloop. Deze vind plaats op woensdag 1 nov. Je kan kiezen uit 6km, 12km of de halve marathon. Aangezien ik geen lange afstanden meer mag (kan) lopen ga ik voor de … 12km 😀 Tja 6km … dat is voor mij (!) een training. Dus ja … 12km … Vandaag nog eens 13km gelopen, en GEEN last gehad. Al probeer ik op training zoveel mogelijk off road (bos!) te lopen.

We zullen zien op woensdag 1/11 … Jullie zijn natuurlijk ook welkom … zowel als loper als supporter!!!

Meer info : http://www.demooistehalve.com/

donkmeerloop

Vakantie

Zoals gewoonlijk nemen wij onze vakantie in september. Aangezien we nogal wat kosten hadden dit jaar (nieuw huis gekocht, zonnepanelen plaatsen, tuin heraanleg), hebben we besloten om geen buitenlandse reis te maken. We hadden het geluk dat het hier ook nog mooi weer was. We hebben dan dag uitstapjes gemaakt, zoals Bokrijk, Dinant, grotten van Han en Durbuy. De laatste drie waren met overnachting. Maar door het mooie weer én de vele wandelingen was dit ook een geslaagd vakantie. Het moet niet altijd ver zijn om een mooie vakantie te hebben!

Bokrijk :

Dinant (citadel + Saxbrug) :

grotten van Han + wildpark :

Durbuy (mini golf + parc des Topiaires) :

Den halve van Damme

Voor de derde keer stond mijn ventje aan de start van den halve van Damme. Dit is een halve triatlon, 2km zwemmen, 90km fietsen en 21.1km lopen. De voorbereidingen waren niet zo optimaal … slechts 4 maanden getraind waarvan 5 weken ziek!! Maar het was de bedoeling om de wedstrijd uit te doen (wat meestal de bedoeling is!), geen tijd voor ogen.

De start was NIET optimaal … regenbuien én wind!!! Brrr dit zal een koude dag worden, zowel voor de atleten als de supporters :-(De start was om 10u40 (wave 3) en het water … dat had “slechts” 13-14°C … brrrr. Tijdens het zwemmen was het eventjes droog … maar niet voor lang. Kurt heeft op het gemak gezwommen, zodat hij voldoende energie had om te fietsen en te lopen. Na 45′ kwam hij uit het water …

Tijdens de wissel heeft hij een thermisch onderhemd aangetrokken en een dikke fietsjas, wat hem deugd deed … warmte! Het fietsen ging goed. Het waren drie ronden en bij iedere ronde wisselde hij van drinkbus (die ik aangaf 😉 ). Achteraf vertelde hij dat hij koude benen én voeten had. Het bleef maar regen en de wind bleef maar blazen.

 

Na een kleine drie uur was hij vertrokken voor het laatste deel, de halve marathon. Dit waren twee ronden. Maar na de eerste ronde heeft hij de handdoek in de ring gegooid. Hij voelde zich leeg, moe en door de weersomstandigheden zakte de moed ook wat in de schoenen. En zoals eerder al vermeld … hij had het koud aan benen en voeten en kon zich niet opwarmen. Tja, als je spieren koud hebben … geen goed idee om verder te doen.

Ondanks hij niet gefinisht is , was hij wel 5 uur onderweg … Geen nood … er komen nog warme, goede dagen met veel wedstrijden.

Mr T Gent

Vandaag stond ik, voor de derde keer, aan de start van Mr T te Gent. Dit is een triatlon wedstrijd waar de vrouwen in de voormiddag apart starten. Dus een vrouw vriendelijk (én recreatieve) wedstrijd. We waren met 250 (!) vrouwen die om 11u30 aan het zwemgedeelte begonnen. Daarvoor moesten we 750m zwemmen in de duikvijver van de Blaarmeersen (750m in 18′). Dan 200m lopen naar de eerste wisselzone, waar onze fiets stond. Na 4 rondjes rond de watersportbaan, ofwel na 20km (20km in 38′) begonnen we aan onze laatste ‘proef’, nl het lopen. Daar moesten 3 rondjes in en rond de Topsporthal lopen (5km in 31′). Na 1u31′ liep ik over de finishlijn van de topsporthal. SUPER content ben ik !!! Had de hele wedstrijd op gevoel gezwommen, gefietst en gelopen … nooit naar mijn horloge gekeken … laat die maar lopen, ik zie wel op het einde wat het resultaat zal zijn.

Dank aan mijn trouwe supporter, fotograaf, coach en nog veel meer … mijn ventje Kurt!!

Zwemgedeelte :

Fietsgedeelte (met wissel) :

Loopgedeelte (met finish) :

Update van mijn vorige resultaten:

2017 : 1u31′ – 2015 : 1u36′ – 2013 : 1u28′